Statistics

165,442 members
197 posts
  • FPellegrini
    Contributor - Level 1
    2018-12-22
    Been using my ditto for a year, like it. I played Wednesday night it was fine. Same gear 3 nites later after a flight to next shows and the pedal is boosting gain when I click on the pedal to start or use the looper. I've read a few posts on this forum but have only seen a firmware update for Ditto 2 or other products.
    Please help ...
    How do you reset the pedal? is there a firmware update? Am I going to have to replace this pedal?

    Thanks
    read more...
    0 360
    • FPellegrini
      dmusishun

      did you ever find a solution to this? I am having the same issue.

      • January 21, 2020
    • FPellegrini
      Dave_G

      Well, at least I'm not the only one. I'm having the exact same issue. I've used my Ditto Looper for a year. Now all of a sudden there's a crazy boost in gain whenever I hit the footswitch. The recorded loop sounds fine, but while I'm recording it's massively overdriven.


      I'm just going straight into the audio interface of my computer.


      I haven't found a solution yet.

      • January 23, 2020
    • FPellegrini
      Dave_G

      Well, I have an update on this. It's not the pedal.


      1. I get the same gain boost problem with another pedal as well (TC HOF mini, similar in contruction to the Ditto Looper).


      2. Both pedals work fine going into an amp -- the problem only happens when I plug into my computer's audio interface.


      In other words, the problem is in my computer, not the pedal. (The next step is to figure out why, but that's a different thread.)


      Dave

      • January 23, 2020
  • jongold
    Contributor - Level 1
    2019-10-20

    My licences seem to have disappeared on my TC 6000. I need a new restore code.

    What the hell is the support phone number?

    0 351
    • jongold
      TC-Mike

      Dear Jon,


      Support phone numbers are currently switched off for the time being


      See: 


      https://kb.musictribe.com/musickb/view/article/tce/en_US/System-6000-MKII-Protected-Data-has-been-destroyed-228308148


      Please get in touch with our care team via mail and provide the needed infos as per the FAQ above.


      Since you also PM me, i have send your detail to my colleagues from the PRO team and they'll get in touch (via your registered mail) with you regarding needed serial etc.. 

      Best regards from the TC tribers,


      Mike


       

      • October 20, 2019
    • jongold
      PedroRodrigues

      Hi Jon


      Like Mike mention Phones are currently disconected so any support has to be done via the community, please see the link below:


       https://community.musictribe.com/t5/custom/page/page-id/CarePortal


      This will allow you to manage and monitor your requests for assitance and of course allows us to send you resources direcly via e-mail.


      Regarding your licenses when you submit the ticket please send the serial number of your Main Frame and adress that ticket to me so I can provide a quicker answer.


      Thank you for your contact 


       


      Best Regards from the TC Tribers.


      Pedro

      • November 10, 2019
    • jongold
      CEB

      Hi I have the exact same problem, we lost the master bundle we are on a big broadcast show and we are in trouble, but the phone number does not work! Is it possible to get help pretty fast?

      • January 8, 2020
    • jongold
      bunbun

      Hi I have the exact same problem. I sent an email to [email protected] it possible to get help pretty fast?

      • March 1, 2020
    • jongold
      PedroRodrigues

      Hi BunBun


      As I mention before any support has to be done via the community, please see the link below:


       https://community.musictribe.com/t5/custom/page/page-id/CarePortal


      This will allow you to manage and monitor your requests for assistance and of course allows us to send you resources directly via e-mail.


      Regarding your licenses when you submit the ticket please send the serial number of your Main Frame and adress that ticket to me so I can provide a quicker answer.


      Thank you for your contact


       


      Best Regards from the TC Tribers.


      Pedro

      • March 2, 2020
  • markmcilvena
    Contributor - Level 3
    2019-10-07

    Hi All. After much online research, I am looking to possibly purchase the Ditto X4 Looper. However I have a couple of questions I can't find answers to despite looking everywhere. Hoping a seasoned user can chime in cheers.

    1. Do these pedals have a 'smart' quantise? I've read they quantise with a midi clock device, but I'm no midi clocker. Just my foot and my hands going on here. So do these pedals auto 'line up' loops if your timing is slightly off? I know the Voicelive 3 and 3 Extreme do via a 'smart' quantize.

    2. Ideally I would like three inputs. Vocals and guitar (will be coming from TCH 'Play Acoustic' Pedal - my fave for a cuppla years now) plus an analogue 'stomp box' kick pedal which I would like to loop to save a tired foot on a three hour gig. Can this work?

    So could this pedal work for me or do I need to go to the Voicelive 3 / 3 Extreme? (I'd rather not as I really like the simplicity of my trusty ol' Play Acoustic pedal - Just finding the on board looper a little underdone these days) Thanking you in advance for any tips and suggestions - Cheers, Mark. 

    read more...
    0 334
    • markmcilvena
      TC-Mike

      The Ditto X4 can sync the loop length of Loop 2 to loop 1. This presets the loop length of Lp2 to match 1, but it is no audio quantise or time stretching. furthermore there are different recording moded including a queded recording mode where when foot switch is pressed to record, it will auto start at next loop wrap-around on the first beat of the new bar.


      ditto x4 modes.PNG


      ditto x4 modes queued.PNG


      If you are working with 3 different instruments, you could get a switcher that toggles between the different sources. Please note you will need a Mic pre-amp for your microphone as the Ditto X4 hasn't got one build in like the TC helicon Voice live. If you work with basic drums a product llike the beat buddy might be worth a look, so you can free up the Kick drum Loop channel , and you can also sync it to the Ditto X4 via Midi.(Ditto X4 loop lengths will be quantised to the tempo received by the Beat Buddy's Midi clock.

      • October 7, 2019
    • markmcilvena
      markmcilvena

      Hey Mike,


      Thanks again for the info re my original question.... but thinking through it, I'm after a little more info if you don't mind.


      My set up would be as follows: (the following 'bits' I already own - just finding the standard TCH 'Play Acoustic' looper a little underdone these days, hence checking out the Ditto X4 option to integrate into my existing set up)


      Live Guitar / Vocals into TCH 'Play Acoustic'  ->  Seperate channel mono 'outs' via XLR to 1/4" cables  ->  Seperate vox/guitar mono 'ins' on Ditto X4  ->  Seperate mono 'outs' to seperate channel 'ins' on JBL Eon One PA speaker system.


      It's ultimately for live gigs which I'm playing at the moment, but my songs are becoming a little too complex for the Play Acoustic basic looper. Could this / Would this work? Cheers and many thanks in advance - Mark M

      • October 15, 2019
    • markmcilvena
      TC-Mike

      Hi Mark,


      what features are you missing on your Play acoustic Looper/ what would you like to do that the play acoustic can't?   


      I'm not too familiar with the Tc Helicon range of Vocal processors and looking oin the manual i can spot it is actually very powerful and offers  a lot of features the Ditto doesn't have like customisation of buttons ´,, different modes etc.., so wether an Ditto X4 will enrich your setup and fits your workflow depends on what you want to do with it..... . First of all, are you planning to keep the Play acoustic as a Mic pre and Vocal processor as in your setup description right ? (otherwise you would need a new Mic pre)


      to get a better idea of your needs, please provide some more info:


      - do you run out of loop memory with your Play acoustic? 
      - do you need/uses many Loop playback FX
      - do you work with imported backing tracks and record loops on top? 
      -can you get by with 2 Loop tracks versus the need to have Loop memory to store and recall imported backing backing tracks (eg stems of your songs)

      What is your typical Workflow when doing Live looping gigs?  


      The setup splitting your 2 sources to left and right input and the respective outs to 2 channels of your PA system will work if you can pan the inputs of the EON PA system/Mixer to the middle (otherwise you will have the two signals panned out to left and right speaker obvioulsy, which might not be what you want.


      Mike


       

      • October 16, 2019
  • Calder
    Contributor - Level 1
    2019-10-10

    Ever since updating the firmware to 1.0.02 my Switch 6 does not work.. In the menu there is no option for switch 6 now.. Only switch 3 .. It worked fine for ages and since the update stopped working and on investigation I can see no option to change it to the switch 6 in the menu.

     

    Can someone help as this is c rucial for my live shows with my band!

    read more...
    0 329
    • Calder
      TCH-Spencer

      Hey @Calder,
      In the latest firmware for VoiceLive Touch 2 (1.2.00 build 61) the Switch-6 is indeed still supported.  Please double-check that you're running build 61 by navigating to the last page in the "Setup" menu.  In build 61, in the "Setup" menu, it's on the "System 10/13" page that you can set the "Footswitch" type to "Switch-6".  Cheers!

      • October 11, 2019
    • Calder
      Chris_R

      I have the Live Touch 2  and  just recieved the switch 6 today , pluged it in using the cable it came with and NADA  >>> Were you able to fix ? 

      • April 17, 2020
  • glento
    Contributor - Level 1
    2019-09-09

    I downloaded the Finalizer program but cannot get it to work with my Apollo 16mkll thunderbolt interface. Seems like the software will not communicate with the hardware. I can't change sample rates and get the sample rate mismatch flag when I load an audio file.

    read more...
    0 322
    • glento
      TC-Claus

      Hi glento,


      Try switching the sample rate from Original to the supported 44.1kHz or 48kHz ?


      All the best from


      Claus

      • September 24, 2019
  • Rennier
    Contributor - Level 1
    2019-11-07

    The PowerCore was an expensiv hardware based VST plugin System form t.c. electronic. 14 Plugins are free on the hardware, all other licensed plugins you had could buy and register until 2017. Until 2018 t.c.electronic has closed all services and the user-acounts are frozen now (or deleted, no one knows). Now you can't move a license to another hardware or buy one. You can use it like it is, until something gets broken. If your hardware don't work anymore and you have to change the Hardware, all your license are gone. All useable Plugins you could use at the PowerCore Hardware are fixed at the driver software but without the license there are no chance to use it. The System should be dead now, but a lot of people still need it for make music and had payed a lot of money for license they could not use someday in the future.

    We are more tha a few :

    https://secure.avaaz.org/de/community_petitions/Uli_Behringer_-_Music_Tribe_unchain_the_Powercore_plugins_for_all_registred_Owners/?fVyobpb&fbogname=Chris+R.&fbclid=IwAR2C1mQ9i6OQMlul90yCJ8fImxjzyQE8eu4_3bBv8QzqmKbPXO9RQseuDVg

    read more...
    2 320
  • Disappointed777
    Contributor - Level 1
    2019-12-02

    My daughter bought my a tc electronic clip-on guitar  for my birthday 2 months and it suddenly stopped working.   I'd like to talk to someone at this company about this, but instead I've  been stuck here in cyberspace on music tribe getting no help at all.

    If I dont get a response and some assistance soon I am going swear off of a TC products for good and share my rotten TC electronics experience with everyone I know..

    If you guys dont stand  behind your products then you are not the company I thought you were for all of these years.

     

    read more...
    0 305
    • Disappointed777
      KenMitchell

      Hi John ( @Disappointed777 ), 


       


      Welcome to the community.  That's a tough way to start off if you're asking for our help.  We are a user community not an MT company so we can only do so much.  Threatening to trash a company is also not a good way to get help. 


       


      In your post you say she bought you a "clip-on guitar" but a "clip-on guitar what?".  Do you know where she bought it?   


       


      Have you opened a support ticket here: https://www.tcelectronic.com/brand/tcelectronic/support#googtrans(en|en)


       


      Ken


       

      • December 2, 2019
    • Disappointed777
      TC-Lars

      Hi Disappointed777
      Sorry to hear about your bad experience. 
      I expect that you're talking about a clip-on tuner. Correct?

      Just to get it out of the way: Have you exchanged the battery (sorry for asking, but this product needs a fresh battery to work the best). 
      If you have, then as Ken says, you'll have to create a "ticket" with support, so you can get your product fixed/exchanged. 

      All the best,
      Lars

      • December 2, 2019
  • russelfish
    Contributor - Level 2
    2019-12-18

    Hi,

    I just received a replacement for a black Polytune Clip from one of the bigger German retailers. Interestingly, both tuners show exactly the same behaviour. They only operate in "unitune" mode. Thus when playing more than one string, it displays the lowest string, or nothing. In addition all buttons do not function as specified in the manual (except the power-off button). For example with button 1 you cannot switch tuning modes (E - Eb - D - etc.) but only change the reference tone. Switching from guitar to bass mode with button 2 isn't possible at all. It looks to me like I it is actually a Unitone Clip, but with a Polytune label which came in a Polytune box? I do not think that the shop is responsible for that, I guess something went wrong in production (wrong firmware?). But then I shouldn't be the only one?

    -- Holger

     

     

     

     

    read more...
    0 295
    • russelfish
      TC-James

      Hi Holger.


      This does indeed sound like slightly strange behaviour. Let me check this for you. 

      • December 18, 2019
    • russelfish
      russelfish

      Thanks!


      I returned the second and ordered a third one: Different color and different retailer to get a unit out of a different batch. This works as expected. Thus I am good now. Just get in contact in case you need a serial of the defective unit in order to track down the root case.


      Besides all that hassle, the tuner seams to be a really good one.Like it a lot.

      • December 21, 2019
    • russelfish
      johnik

      I bought 2 black Polytune Clips to my sons for Christmas, and they have the same error as described here,


      My own white Polytune Clip works as expected.


      How is it possible to fix them? Do I need to return them?


      Br,


      Nikko

      • December 26, 2019
    • russelfish
      TC-James

      Hi! So sorry to hear about the hassle of three clip tuners. Was the successful one a white one, out of interest?

      • December 29, 2019
    • russelfish
      TC-James

      Hi Nikko,


      I'm sorry to hear this. Please return them. Yes. 

      • December 29, 2019
  • vhollund
    Contributor - Level 2
    2019-09-20

    I'm going through the new great features of Flashback 2 and the TP editor

    However I can't seem to activate the octaver soundwise
    It's enabled in the settings, Wet level 0db and Router 0db Octaver to Effect but nothing happens

    Are others having this issue or if not, what might I be doing wrong ?

    read more...
    1 290
    • vhollund
      macfilipe

      Hi,


      You need to start with a template that already has the octaver turned on by default, such as the Crys or Dark Crystal.


      Hope this helps!

      • September 22, 2019
    • vhollund
      TC-Mike

      Filipe is right, just select a Chrystal style Template that has the octaver enabled. 


      In future versions we will fix this at one point, but since routing the octaver block into the feedback path of the delay needs several different parameters that are not accessible in the editor (as they would clutter up UI) you have to edit the existing one to customise your own Crystal delays for the time being.


      Cheers,


      Mike


       

      • September 22, 2019
  • SebastianKuhn
    Contributor - Level 3
    2019-11-01

    hi all,

    i m searching for the device control software for the LM2 19" device.

    support from TC are not able to help, because the LM2 is too old

    maybe anybody of you can help to find the software. google did not help.

    hope fully any on of you have these software still available.

     

    thx so much

    all the best

    Sebastian

     

    read more...
    0 282
Go to page