Statistics

165,428 members
177 posts
  • FelipeGonzales
    Contributor - Level 3
    2019-11-23

    Just updated my MS-1 / 101 to 1.1.3 and I wonder whats new?!? Can't find any changelog about it.

    0 117
    • FelipeGonzales
      Talos

      Go to the update screen in synth tool there should be a link there to the change log.

      • November 26, 2019
    • FelipeGonzales
      MarianoMart

      I got the v1.1.2 


      where you found the v1.1.3? 


      As far as I know 1.1.2 is the latest. 
      Besides that, I tried to run synthtoll V2.1 but it seems that it has errors and does not run. 
      Anyone with the same proble? 
      error1.png

      • November 27, 2019
  • abundzufreddy
    Contributor - Level 2
    2020-01-24

    Since the newest update (Firmware 1.1.1) the clock divider is back and works fine if you set the clock source to "auto" ind SynthTool.

    If i use the "PLAY/STOP" button it uses the internal clock and if I use start/stop in my DAW it uses the DAWs clock, but it keeps resetting the clock divider everytime. So everytime i press SPACE it plays through my sequence really fast and when I change the clock divider it stops being weird. But when I restart the sequence it goes crazy again.

    Anyone else with this problem?

    PLS help. I'm sick of not being able to properly use the crave.

    read more...
    2 156
    • abundzufreddy
      calli

      Using a Beatstep Pro I can confirm this!


      As workaround I found that "Sequencer Auto Sync" means that the sequencer is starting/not-starting with a play MCC (?) so one could turn down the sequence divider and then start by hand... Sucks.


      I wonder if that "Sequencer Auto Sync" is properly named and why I did not found that before. I like the behaiviour because I have the Beatstep and als using a DAW why would one use the internal sequencer...

      • January 26, 2020
    • abundzufreddy
      jkspost

      Yes, it is very frustrating.


      Why the f... the clock division has to be reset to 16th notes everytime when starting/stopping to external sync clock is beyond me. I would say it is a bug in the firmware / behaviour of the sequencer Behringer needs to fix.

      • April 10, 2020
  • mellifluous
    Contributor - Level 1
    2020-04-05
    Behringer ship each of their products with a power supply featuring a rather handy 'slide-and-lock' mechanism to attach a choice of applicable region plug moulds. Where might I source the UK-type attachment, please?
    0 41
    • mellifluous
      MickeyTheMonkey

      I'd like to know too.....maybe Behringer have these? My Cat came with a European 2 pin slide on adapter, which isn't ideal . Maybe Behringer can answer this?

      • May 30, 2020
  • CoreyTilton
    Contributor - Level 1
    2020-04-25

    hey guys, first post here. 
    so i picked up a Behringer VC340 about a month and a half ago.
    been playing with it. 
    and am finally at a point where im trying to use it in the studio on some recordings. 

    here's what i'm discovering, 

    listening back to recorded tracks, I can hear the Direct Mic signal (my dry voice) in the background of the vocoder recordings. 

    the "direct mic" slider is ALLLLLLLL the way down, as well as all other additional settings. 

    no matter what i do, i can still hear my spoken word, out of pitch, clean dry un-processed vocal in the background of the vocoder tracks. 

     

    anybody else have this issue?  or have a solution? is this a deffective VC340?
    i've tried wiggling the "direct mic" slider around a bit in hopes that it is a dirty contact, but it's not. 

    it's more easy to hear when im playing higher register, single notes, and im just talking the lines. 
    it just sounds like i'm in the background talking. 
    it's probably a 80/20 or 90/10    vocoder to /direct mic  blend.   but it's driving me INSANE

    any help would be SUPER appreciated

    read more...
    0 59
  • Alcapax
    Contributor - Level 1
    2020-02-28

    Could you guys sell the System 100 modules 110 and 140 together in a self-contained casing with power and midi input??

    Wouldnt it work out to be less expensive than the TD-3?

    It would basically be the cheapest high quality analog synth on the market.

    read more...
    0 39
  • angelpro81
    Contributor - Level 1
    2019-06-26

    HI TO EVERYONE, I HAVE A PROBLEM WITH DEEPMIND 12 .. EVERYTHING STARTS A PAIR OF MONTHS FA WHEN THE DEEPMIND STARTS NOT TO DISPLAY ANYTHING ON THE DISPLAY AND THE MAC DOES NOT RECOGNIZE IT, I HAVE BROUGHT IT TO BE ASSISTED, HAVING RESTORED HIM RESTORED ME THE SYNTH, REPLACING A CARD INSIDE. NOW I HAVE A PROBLEM, THE SYNTH IS WITHOUT SOUNDS INSIDE, AND I CANNOT ENTER THEM AS IT IS NO LONGER VISUALIZED BY THE MAC. HAVE ANYONE HAD THE SAME PROBLEM EVER? I NEED TO REPLY IT AGAIN, OR IS IT ANYTHING I CAN SOLVE? TO BE MADE THAT I HAVE MADE ALL RECOVERIES THAT YOU COULD DO .. ACCORDING TO ME, IN VIEW OF THE PROBLEM, IT IS A THING THAT MUST BE SOLVED BY BEHRINGER, AND THEREFORE I HAVE TO BE SENT BACK. THANK YOU SO MUCH TO EARLY .. ANGELO

    IMG_0980.JPG
    read more...
    0 59
  • TC-Mike
    Triber Moderator
    2019-06-18
  • SteNo
    Contributor - Level 2
    2020-03-08

    Hi

    Just got an TD-3, an when editing an pattern (store it to the TD-3), SynthTool crashes and then when trying to start it again, it only says: "SynthTool is running" in an popup with an OK button!

    The only way I cant get it to start again, its to reboot, but it will crash again when editing the same pattern

    Anyone has the same problem and some tips?

    SynthTool is v. 2.3.4

    Im on Mac OS Mojave 10.14.6

    read more...
    0 122
  • rims32
    Contributor - Level 1
    2020-04-11

    New Neutron user here.   I only saw one post on this and the issue was never addressed.

    With the Neutron on Version 2.0.2 on Windows 10,  is there a way to get both the app and USB over midi to work at the same time?  I seem to have a choice.  If the app works, there is no midi over usb.  If there is midi over USB the app does not see the Neutron.    The only solution is to reboot windows, which will return the midi.  My guess is that the Neutron is using 2 different USB drivers for these seperate tasks.

    Is there a correct method for making this work?

    Edit:   I see now a bit of a solution:  Toggle the Neutron off and then on to use the App.  To return to USB Midi functionality, close the App and reassociate the Neutron as a midi device in your DAW.

    Edit #2:   In order to avoid the app, is there a way to change the LFO shape order or phase order on the machine itself?

     

     

    read more...
    0 94
  • Chaostrophy
    Contributor - Level 1
    2020-03-05

    Hello all, does anyone else have problems with the swing function during pattern playback? I can't make it work, I turn tempo/gate knob while pressing shift, green leds change correctly but nothing happens, it keeps playing all steps, no muting of off and on steps as described in manual. I have latest firmware, 1.1.1.

    read more...
    0 373
Go to page