Statistics

165,442 members
197 posts
  • handyspoon
    Contributor - Level 1
    2020-05-26

    I want to sync my LFO to the sequencer/arp tempo received from midi and the tempo is happily synced with my DAW but it doesn't matter what I send to the assign output the LFO just won't sync. Also sometimes depending on clock input the tempo/gate length doesn't do anything. Any help? Thanks!

    read more...
    0 54
  • TheBrute
    Contributor - Level 1
    2020-03-07

    My very new Behringer Pro-1 doesn't play any midi note lower than C2 through both, USB Midi and standard Midi. When I switch the midi sequence in the DAW to the Behringer Model D or to another gear from Moog all is fine and notes from B1 down to C0 are to be played. I tried to chain the Pro-1 through the Model D by Midi. It has the same result, all notes lower than C2 are muted/ not to be heard. What's wrong with the Pro-1?. Any idea?

    read more...
    0 71
  • Burntweenie
    Contributor - Level 2
    2019-10-22

    Dear Uli,

    Any news on the VCX3?

    Money waiting!

    Best,

    Burntweenie

    0 213
    • Burntweenie
      TC-Mike

      You can be sure Behringer will post updates on the subject as soon as there are any news to report.


       

      • October 27, 2019
  • dsn
    Contributor - Level 3
    2020-01-22

    Hi it's not possible to put a tied mode on the envelope trigger in the Crave sequencer. Although putting the gate length of one step at 100% in order to join with the next to create a tie the envelope is retriggered at each step. Thanks

    P.s. is the same problem with sequencer of Mother 32

    read more...
    2 95
    • dsn
      Meyer602

      Same problem here. That really should be fixed, a tied note (or notes) should not have the envelope triggering again until the tie is over with.

      • February 4, 2020
    • dsn
      rio

      that should also be done for playing notes but also for the ARP notes.

      • April 27, 2020
  • Fernando303
    Contributor - Level 1
    2020-02-29

    Hi to all, 

    recently I buyed a TD3, all is ok, works perfect, but I have a problem with the Synth Tool, I can use in Cubase, Ableton, via midi or usb, in device manager in windows 10 is all ok, but when I try to use with the synth tool say "no device detected".

    In a Forum on Internet I finded a "solution", when I turn off all my audiodrivers of all my gear, it works!!!!

    But the problem is that I need to use all my gear, soundcards, controllers, midis, etc. When I turn on the drivers again, the synth tool say again  "no device detected". 

    Am I the only one with this problem?

    Behringer what shoud I do?, thanks in advance.

    Fernando.

     

     

     

     

    read more...
    0 294
    • Fernando303
      wftlrd

      the TD3 bug report thread suggested:


       if it does get stuck and you can't relaunch it, try hitting cmd-opt-escape, selecting SynthTool and hitting Force Quit. If that doesn't work, open up Terminal and try typing killall SynthTool


      If that doesn't work, killall -9 SynthTool


      If THAT doesn't work, reboot Smiley Sad


       

      • March 2, 2020
  • RAFAEL_GK
    Contributor - Level 1
    2020-03-16

    the pc software for my Behringer 6 does not Connect to The synth the midi interface is visible in settings but not Connecting the connection using USB 

    0 48
    • RAFAEL_GK
      henkjan

      Did you tried another pc or tablet yet? In my experience different pc's/tablets sometimes act different in routing the midi over USB. You also can try to connect over wifi.


       

      • March 27, 2020
    • RAFAEL_GK
      RAFAEL_GK

      Problem solved the other software has been using MIDI at the same time thanks for reply

      • March 27, 2020
  • rio
    Contributor - Level 2
    2020-04-21

    Please add a MIDI CC to switch ARP mode on and off. It would also make sense to select the individual arp patterns within that cc:

    val 0 - off

    val 1 - on (ARP 1)

    val 2 - on (ARP 2) ... aso.

    Maybe all the different arp modes (e.g. "hold arp") could be controlled there somehow for example from another CC.

    The accent for the ARP notes should also be recognized via Vel > 96 (or what is set in synthtool as for normal notes). Otherwise the ARP mode is for me more useless.

    Thx.

    read more...
    0 85
  • Talos
    Regular Contributor - Level 1
    2020-01-29

    Can the pedal input accept voltage from a sequencer or LFO, if so is it the standard 0 to 5V.  

    I've see people use it this way on the Korg Odyssey and wondered if the Behringer was the same.

    0 68
    • Talos
      dwp456

      The pedal input isn't well documented, so I had to run some experiments.  The simple answer to your question is yes, you can run CV voltages into the pedal input, but you may not get exactly what you want.  There seems to be a pullup resistor to 15V on this input, and turning on the pedal switches for OSC2 and the Filter loads this down, resulting in about 10.5V.  Turning up the sliders loads it down further, and the voltage drops to about 8V.  So there are voltage divider effects in play, and that affects whatever you add to it.  The higher the output impedance of your controller (I tried the ENV and LFO outputs from a MicroBrute), the more level shift you get, which means the base level pitch or cutoff will rise the more you raise the sensitivity sliders.  This is annoying because you have compensate the tuning of OSC2 as you increase the slider amount when you're not using sync mode.

      • February 11, 2020
  • Fridd
    Contributor - Level 1
    2020-02-10

    Hi!

    How is it possible to quick change the MIDI sending channel? For example made a preset 1 sending to the ch. 1, preset 2 - channel 2. Needed to play live with Reason and the hardware

     

    Thanx in advance

    0 27
  • mauronedj
    Contributor - Level 2
    2019-09-17

    Hi,

    I have a question for all of you Deepmind Nerds:

    How does Sends FX work?

    I want to do this exact thing but I really can't figure out how to do that:

    I want to map an FX send (a reverb) to the modwheel and use that when I want to send a sound that I'm playing (for example at the end of a phrase), you know like a send FX in any DAW.

    The problem is when I put the modwheel down the FX also get shuttered, unlike how send/return works!

    I hope this is clear enough!

    Thanks in advance,

    Mauro.

    read more...
    0 31
Go to page