Statistics

165,365 members
43 posts
  • 1AVdude
    Contributor - Level 1
    2020-03-25

    Do any of the Lab Gruppen amplifiers support shut down of the amplifier upon receiving a contact closure?

    Application is to prevent conflict with life safety systems, directly at the amplifier.

    Please also advise if there is a different way to seek this information more effectively.

    Kind Regards

    read more...
    0 102
    • 1AVdude
      AlexLane

      Hi and good morning,


      Yes, the following Lab.gruppen amplifiers have this feature.


      Lucia
      E series
      C series / FP series (only with Nomad link NLB 60E)

      • April 6, 2020
  • Muller
    Contributor - Level 1
    2020-06-01

    Bonjour mon nu3000 ne démarre plu depuis hier il reste en rouge le ventillo c lance puis s'arrête rien de branche dessus il marche très bien ya 2 jours hier quand jai branche la prise rien reste en rouge 

    0 23
  • jboehme
    Contributor - Level 1
    2019-12-13

    Hey, the LAB Control Software for Mac OS Catalina do Not work. When the new Version Come out?

    I need it so soon as possible!

    0 223
    • jboehme
      AlexLane

      Hi @jboehme 


       


      Could you confirm which software you are reffering to? Do you mean the device control software used to monitor C and FP series amplifiers?



      Thanks,


       

      • December 15, 2019
    • jboehme
      jboehme

      I mean the LabGruppen Drive Controller for IPD1200 and IPD2400 Amps.

      • December 19, 2019
  • MagnusO
    Contributor - Level 1
    2019-10-22

    Hi All,

    Ive got a very nice guitar combo amp, the Behringer V-Ampire LX210.

    Obviously meant for processing guitar signals, but the manual gives an example with drum computer or CD player connected to it.

    I have not managed so far to get a clean, original, full frequency sound out of the speaker from a line-in source (Roland drum kit or mobile phone music).

    The output keeps sounding guitar-amp-like.

    My question now is: should I be able to get an original full range output on the speakers (if so, how?), or will the amp or Bugera speaker set inside not cover the whole 20 Hz-20 kHz normal music range?

    Thanks!

    read more...
    0 206
  • siai205
    Contributor - Level 1
    2020-04-14

    Hello, we have a problem with an IPD2400 and the firmware update. With one of our IPD 2400, the update collapsed in the middle of the erase. now the IPD no longer starts. What can you do? Thanks! Harald

    0 85
    • siai205
      ChrisEdwards1

      Dear Harald,


      Hope you are well.


      Are you able to confirm if the device is still receiving power fine, however, is just stuck in Standby? Or will the device not power to Standby?


      Thanks in advance.


      Christopher Edwards


      Customer Solution Lifestyle Specialist

      • April 14, 2020
  • sowatt
    Contributor - Level 1
    2020-01-31

    is there any other way to get spare parts of the PLM series 
    bequase every time we if send it to repair and they have this Absurd high repair costs
     we can also do it ourselfs   its not that hard   its more hard to find the problem  
    but with 7 plm's in total  we rather want to do it ourselfs 

    read more...
    0 84
    • sowatt
      AlexLane

      Hi Sowatt,


      You can contact our CARE team and ask but I would warn you that performing these repairs yourself will void your warranty. Also, our service centers have specialised repair and testing equipment which is quite essential to perform a quality and most importantly, safe, repair.


      Not trying to downplay your skills as a repair engineer, just a bit of insight into what goes into the process of service.


      Honestly I would very strongly reccomend you send your amps for repair in a certified service center, if you are getting repeat failures then its worth doing some analysis as to the cause also. It may be that you can avoid having to send it in to start with.


       


      I am more than happy to advise and assist further...


       

      • April 6, 2020
  • CesarBua
    Contributor - Level 2
    2019-05-20

    Hi,

    A year ago I bought two Lab Gruppen IPD2400.
    After a few uses, now one of them does not turn on.

    When I plug it to AC, it does not go to stand by mode. And does not turn on.
    Fan runs, ethernet socket shows activity lights blinking, and Intellidrive Controller can connect with a valid IP address, but does not synchronize. 

    Seems that DSP is not working.

    Anyone has experienced something similar? Any ideas?

    Very frustrating. After investing money on top class brand amps, it only lasted a year.

     

    Regards

    read more...
    0 226
    • CesarBua
      wsl

      Hello


      Same problem here with a new ipd2400 at first start-up.


      No stand-by mode , black display , but fans at full speed. After 1 hr I cut the power en reconnect the power cord. The amp starts normal.


       

      • January 21, 2020
  • RileyCasey
    Contributor - Level 2
    2019-11-26

    Well this is a busy forum isn't it?  Does anyone know of a way to copy and paste DSP parameters such as EQ and limiters between channels on the IPD control app?  I'm using the Mac and iPad versions and don't see this option.  Is it available perhaps in the Windows version?  

    Is there a better forum for this sort of question?  This one seems fairly low traffic.

    read more...
    0 174
    • RileyCasey
      AlexLane

      Hi @RileyCasey,


      My apologies for the late reply here.


       


      There is not a direct copy and paste feature but if you are trying to achieve matched channels, a stereo pair of speakers for example, then you can link channels and everything programmed on channel one will be copied onto channel 2 (with shared control for both channels).


       


      There are two link options found on the "Levels" tab, one for input stage and one for output stage. See attached picture.


       


       


       

      IPD Link.PNG
      • December 9, 2019
  • jordanae
    Contributor - Level 1
    2020-03-08

    Recently, my audio set up has stopped working. The Nu3000’s display lights are red and now the audio only plays in a short burst when I first turn the amp on. During this burst, the indicator light for the channel I’m using will flash from red to orange before returning to red.

    The board where I’m inputing the audio feed is picking up the audio (the L/R audio light bars are jumping to the beat of the songs, so I know that’s working). Additionally the speakers, as indicated by them being able to play those short burst so of music seem to be working fine. 

    Does anybody have any help they can provide? I have an event coming up in a week that I need to be ready for.

    Thanks for your help in advance. More details of my setup follow.

    This audio set up has been working for years with an inuke nu3000 amp, an Allen & Heath zed10fx board, and two electro voice  ekc-15 speakers.

    read more...
    0 59
    • jordanae
      DeclanSlater

      Does the amp do the exact same thing (red, then orange for a second, then red again),  when no speakers or inputs are connected?  

      • March 9, 2020
  • SethUldall
    Super Contributor - Level 1
    2019-06-22

    Let me just lead this off by letting it be known that I'm not particularly versed in the matter of Power Factor Correction. All I understand in the matter is that if an amplifier has none, they wont run well on consumer grade generators... or so I've read. I've also read that the iNuke series amps won't run well on consumer grade generators for this reason (no power factor correction) and that some of the amps take short gulps of large amounts of current (upwards of 80amps). Does anyone know if this is (still) the case with the newer NX series of amplifiers? Will they run okay on consumer grade generators?  Thank you

    read more...
    0 414
Go to page