Statistics

165,441 members
196 posts
  • nmalexandersen
    Newcomer - Level 1
    2020-05-27

    Hi ...

    I am searching the web for spesifications on the Audio outputs on a Perform VK, but I come up short ...

    So ...

    Is the outputs balanced or not ?

    At what level does the outputs operate ?

    I guess that the AUX IN is a -10 dB stereo jack .... correct ?

     

    Regards Nils

    read more...
    0 40
  • sigma
    Triber
    2020-09-03

    testt

    0 15
  • ducky
    Contributor - Level 2
    2019-07-17

    Purchased a UMC404HD back in May to connect my hardware synths to my computer. I like to make videos to share with my children. 

    The unit installs and works beautifully with my Windows 10 installation. The issue I am having has to do with routing the multiple inputs. I can connect two hardware synths (both stereo) to the 1/2 and 3/4 inputs and engage the stereo switch to appreciate the full effect. 

    Inside of windows, the system recognizes the two sets of inputs/outputs as you can see from this screenshot:

    404-a.JPG

    The issue comes when I attempt to record video. I have only the two options to select and can not select both which means one of the two connected synths will not be recorded. 

    Is there anyway to create a "master" output that would use the audio from both 1-2 and 3-4 at the same time?

    Hoping there is a way to do this. 

    Cheers!

    read more...
    0 251
    • ducky
      KenMitchell

      Hi Wayne ( @ducky ),


       


      Welcome to the community. In order to record multiple inputs at the same time you need software that supports the ASIO driver. What are you using to record the video?  


       


      Ken


       


       


       

      • July 17, 2019
    • ducky
      ducky

      Thanks for the quick reply!


      I am currently using the camera app built into Windows 10. I also have Corel MultiCam Capture. Neither of them actually specify if they support the ASIO driver or not.


      Any suggestions would be appreciated.


      Cheers!

      • July 17, 2019
    • ducky
      KenMitchell

      Hi Wayne ( @ducky ), 


       


      I don't do much videography but the last project I worked on we shot the video and recorded the audio on two separate computers and merged them using Adobe Premiere Pro.  Adobe was a sponsor of the project but I'm not sure you can justify $300 for what you are trying to do. I've seen some discussions on the Reaper forums about folks doing it in Reaper as well but, again, I don't have much experience with it. 


       


      I think @Paul_Vannatto  has done some audio/video projects in the past so he may be able to suggest something. 


       


      Ken


       

      • July 18, 2019
    • ducky
      Paul_Vannatto


      @KenMitchell wrote:


      I think @Paul_Vannatto  has done some audio/video projects in the past so he may be able to suggest something. 





      I did it the same way you did Ken. 


      Hi @ducky


      Unfortunately the Windows OS does not support ASIO (never did, probably never will). That means that any Windows (or Microsoft for that matter) will only support what the Windows drivers will provide (which are currently stereo pairs only which you have to choose from). Reaper (and many other DAW) on the other hand fully supports ASIO.


       

      • July 18, 2019
    • ducky
      KenMitchell

      Yep. 


       


      Go Video... Go Audio... Go Clapboard... Action!


       


      https://en.wikipedia.org/wiki/Clapperboard


       


       

      • July 18, 2019
  • mzx0205
    Contributor - Level 1
    2019-10-25

    I have a TC 6000 MK2 mastering.

    How can I purchase a stereo reverberation license?

    0 97
  • LarzHanson
    Contributor - Level 2
    2019-11-07

    This has probably been covered already, but I found out last night that the X Air app crashes now under iOS 13. I didn't realize it because I'm using Mixing Station Pro instead on my XR18, and it's stable, but a friend owns an XR18 too and suddenly had issues with his X Air app. I tried it on my iPad Pro and got similar crash results. Hopefully it can be resolved soon so all those using the X Air app (which is a good app) can continue without having to jump ship to Mixing Station Pro.

    read more...
    2 131
  • BeePee
    Contributor - Level 1
    2019-11-25

    I'm still happily using my original Voicelive Touch for gigs and home recording. I link it up via USB to an iPad to get the benefits of the excellent Loopy app, superior in many respects to the looper in the VLT. A question, if anyone's listening: Loopy gets the signal from the VLT fine and returns it without noticeable latency. However it seems only the main VLT signal is being recorded in Loopy via USB, not extras like harmonies etc. I can get them if I take an analogue signal from the main or headphone VLT outputs into the iPad via an iRig headphone input, but I want to retain the clean USB input. Any idea why only part of the signal (pre processing, without harmonies etc) is coming in via USB? Thanks, BeePee

    read more...
    0 59
  • bearaby
    Contributor - Level 3
    2020-02-26

    Please give me reasons to upgrade to VoiceLive Play (or other?) from a Perform V for hosting karaoke, which by nature has singers requesting many different songs, unknown to me in advance.

    0 68
    • bearaby
      TCH-Rob

      Hi @bearaby ,


      The Perform V is nice because it's very fast and easy to edit, but the Voicelive Play has far more options and you can do deeper editing with it. Voicelive Play also allows you to store 500 presets, so if there are several songs you know are common you can recreate the vocal effects from them and store them in the pedal. It really comes down to whether you want flexibility or easy fast editing. Let me know if you have any questions about these pedals, I'm here to help!  

      • February 28, 2020
  • GeoffL
    Contributor - Level 1
    2020-02-29

    Hi All,

    I'm thinking of getting a Behringer Europort MPA30BT to use away from mains power. However, I need to be able to charge it from 12v DC, USB or other DC supply when mains is not available. Is there a DC charging input on this unit?

    Thanks for looking, Geoff

    read more...
    0 235
    • GeoffL
      Paul_Vannatto

      Hi Geoff @GeoffL 


      Welcome to the forum. The MPA30BT charges the internal battery from the AC input. Therefore the only way to charge it via battery is to use a sine wave type inverter.


       

      • February 28, 2020
    • GeoffL
      RexBeckett

      @GeoffL 


      Hello Geoff, welcome to the community.


       


      There is no DC power input on the MPA30BT. It requires 100-240 V at 50/60 Hz. If that is not available, you should be able to charge it from a 12Vdc supply through a small inverter like this. 

      • February 28, 2020
  • Cimarron
    Contributor - Level 2
    2020-03-16

    Hello all,

        I just received my M32 mixer, and it came with a DN32-Live card to interface to my DAW.  It seems that this may be the place I might request suggestions on what I might need to do to make that work.  If not, and you can suggest a proper place to ask, I would appreciate that.

        So, in general I found some directions for installing the drivers and such for the DN32-USB, which may be part of my issue (or not), though I didn't appreciate that there was a distinction at the time.  I followed the directions to upgrade the M32's firmware to 4.02, and that seemed to complete fine, the M32 is working from what I can tell (I've not tried every option - by far, of course) and sounds great through the mains.

        I then installed the ASIO-Driver v4.59 onto my DAW computer.  I can see the DN32-LIVE in the Device Manager under Sound, video and game controllers.  However looking at the Properties, the Device status says that "This device cannot start [Code 10]".  I've tried computer restarting/power cycling (several times), using different USB ports, trying a different USB cable, to no avail.

        Also, and probably no surprise here, I've tried the DN32USBAudioDfu.exe, which it appears is intended to update firmware on the DN32-LIVE itself, which pops up a "DN32-USB Firmware Upgrade" window, but it says "No device found.  Please plug in the device you want to upgrade".

        In my frustration I even dug out an old Macbook Pro and tried plugging into that (it was suggested that no driver installation would be needed for the Mac - though I wouldn't want to use that computer as my DAW), and that instantly just crashed my Mac upon plugin, and if I powered it up with the DN32 plugged in via USB, it also crashed while trying to boot.  So, some research about that seemed to suggest that my Macbook Pro had "Snow Leopard" on it, which does crash like that, but upgrading to Lion (I think it was - next version up), would make it work.  I haven't yet tried to do the upgrade, since thats not my preferred system for this.  But at least it indicates that some computer can detect and react (by crashing) to the fact that my DN32 is attached - and given the OS installed on that system, it even reacts the way that is expected (though not as desired).

    So I guess the main point of this post is to solicit any suggestions or guidance that could get my M32-Live connected to my Computer (and then get the DAW to see it).  Thanks for any help with this.

    -- Greg

     

    read more...
    0 200
    • Cimarron
      RexBeckett

      @Cimarron 


      Hello Greg, welcome to the community.


      First check that the option card is really a DN32-Live. It should have SD card slots as well as a USB connector. With the console power off, remove the card and reinsert - making sure it fits into the guides correctly.


       


      With the console power on, check on Setup -> Card that the card is being recognized. Also check on Setup -> Global under Firmware that the card firmware is A12. If not, you will need to download the A12 firmware and install it.


       


      With everything connected and on, open Windows Device Manager and display the DN32-Live device. Right-click and select Uninstall. Now disconnect the USB and reboot the PC. When you reconnect the USB, the device should be reinstalled - possibly without errors.

      • March 16, 2020
    • Cimarron
      GaryHiggins

      @Cimarron 


      I think @RexBeckett has hit the main issue-the DN-32 Live latest firmware is required. Pretty sure you need A12 with mixer firmware 4.02. That can't be done via a computer but by a usb stick on the mixer itself. If mixer firmware version 4.02 is installed already you can try to update the card with the mixer ON by using setup/update/firmware (bottom left of the screen) and then it will let you scroll to the proper update file on the usb drive. If that fails or won't work properly you will have to do it with the mixer off. Make sure the A12 card firmware file is then the ONLY firmware at the root directory with the mixer off method. Other type mixer firmware can be in a folder on the drive but not at the root directory. Turn on the mixer while holding down the usb button, the card firmware should update. You can cofirm the card firmware on the setup page by reading the (very tiny) info given there.


      I might suggest completely uninstalling the drivers and trying again.


      Also perhaps worth a try is usb driver 4.38 which can be found if you check off show legacy versions in the list of available files.


       


      EDIT: There are several known issues with Win7-documented in the pdf.


       


       

      • March 16, 2020
    • Cimarron
      Cimarron

      @GaryHigginsThanks for taking time to reply to my message.


      As I mentioned in my reply to @RexBeckett it looks like the M32 (which has 4.02 firmware)  sees the DN32 card, and is reporting a firmware version of A12.  So, I would assume I could move beyond the firmware installation (or re-installation), or would you think that might still be a potental step to take?


      It seems a reasonable step to try deleting the DN32 driver in Windows Add/Remove programs (after first removing the device again from the device manager), and then reinstalling it.  I've seen stranger things happen.


      Failing that I may look into the 4.38 driver.  Thanks for that information.  And I'll look for the .pdf you refered to.


      Thanks again,


      -- Greg


       

      • March 17, 2020
    • Cimarron
      RexBeckett

      @Cimarron 


      It sounds as though the console is happy with the DN32-Live card and the card is running the latest firmware. I cannot say whether it is worth buying a suitable driver to reseat the card only that it has sometimes fixed problems. It has also been known for reinstallation of the card firmware to apparently fix problems. I've seen it on my own console and cannot explain it. Sometimes there can be a sequence of steps that fix a problem and we don't always identify the actual cause.


       


      There can be several reasons why a USB device cannot start. Common ones are defective USB cables, using a USB 3 port instead of a USB 2.0 one, connecting through a USB hub, incorrect drivers or that the device has a fault. I think you have already tried different cables and ports. It would certainly be worth following Gary's advice to reinstall the driver and, if necessary, trying an older version of the driver.

      • March 17, 2020
    • Cimarron
      Cimarron

      My son brought his macbook down and we connected the USB from the DN32-LIVE to that and he pulled up Logic and it saw the interface and could specify any of the 32 channels as the input device for a channel.  So, it seems pretty apparent that the issue is with my computer.


      I had purchased myself the appropriate screwdriver and removed the DN32-LIVE, and re-installed it.  Just to give that a chance, and overall good to have the screwdriver.  No change.


      I went to try the older 4.38 driver, and in the folder with the driver there is a PDF file TUSBAudio_KnownIssues_v4.38.0.pdf which I looked into and see a section "10.3 AllSignersEqual Group Policy breaks Driver Installation".  Reading about this it sounds like the issue I'm having.  If this is set to OFF somehow (thrugh Group Policy Editor or something), Windows will not actually install the driver although the driver setup finishes successfully.  When it finds the DN32 on the USB port it installs a built in driver "for the respective device which possibly fails to start".  I had noticed that the device manager page that described the DN32 device did say something about a "Microsoft" driver, but I thought that might have been a result of the other issue I'd had to address to even try to install the driver, which involved installing a Windows Update KB3033929 to resolve.  This was apparently due to an issue that the driver wasn't signed (or incorrectly signed or something).


      So, I wanted to check on the setting, but apparently the Windows 7 Home Premium edition on my computer is too lame to have gpedit.msc to start from the run menu (or another thing I saw mentioned gpupdate.msc from an administrator command prompt), which are the tools that are to be used for "Enterprise" versions of Win7, and it did mention that they wouldn't be there if you had Home Premium.  But it didn't mention how to check, or what to do if you do have Home Premium (which I do).


      This sounds like exactly what I'm encountering, If anyone knows about Group Policies on Home Premium (does it even have them?), or perhaps an alternate approach to installing the driver (manually copying some files into place and possibly making a registry entry or such)?  Or perhaps this might already have been resolved, if I only knew where to look or what to search for.

      • March 23, 2020
  • huangbaizhi
    Contributor - Level 1
    2020-03-19

    Hi,I have two question. Frist.I purchase a TC electronic DVR250-DT in taobao(an online shopping platform in China).I downloaded and installed the plug-in according to the manual.The manual let me activate my DVR250 ilok licenes. The manual say"In the received mail (when buying the NATIVE version)you will find your personal Activation Code".But I didn't give anyone my email when I made the purchase.So how do I get my personal activation code?Second. I couldn't load the plug-in in the logic.My logic can't find the plug-in I already installed.Why?Because I didn't activate my personal activation code in ilok?

    read more...
    0 90
Go to page