Statistics

165,408 members
137 posts
  • DanielSan85
    Contributor - Level 1
    2020-06-09

    Hola!

    ¿cómo hago para registrar los equipos behringer que adquirí hace poco?

    Gracias

    0 41
    • DanielSan85
      RexBeckett

      @DanielSan85 


      Hello Daniel, welcome to the community.


       


      Click on Support at the top of this page and then click the Create a Care Ticket button. Select Product Registration as the ticket type. Make sure that you fill-in all the required (*) fields.

      • June 9, 2020
  • lsattle
    Contributor - Level 1
    2020-06-07

    My understanding is that Behringer usb audio interfaces support balanced line input.  I want to get a unit that will allow me to record from unbalanced line input such as a tape machine or the tape monitor port on an old fashioned home stereo with attached turntable to the phono input port.  Thus th question can I plug an unbalanced line output into the line input on a umc204hd?  I find that specifications on usb audio interfaces lacks details in most instances.

    read more...
    0 28
    • lsattle
      RexBeckett

      @lsattle 


      Hello Lynn, welcome to the community.


       


      Yes you can connect unbalanced sources to the UMC204HD Line inputs. Keep the cables as short as possible to minimize noise pickup.

      • June 7, 2020
  • NEGU93
    Contributor - Level 2
    2020-06-07

    I bought [U-PHORIA STUDIO](https://www.behringer.com/Categories/Behringer/Computer-Audio/Recording-Packages/U-PHORIA-STUDIO/p/P0DZ3). 

    I installed 2 drivers, [ASIO](http://www.asio4all.org/) and a [Berhinger](http://bit.ly/2ptlNTY-Behringer-64bit) whose link I actually got from a [YouTube tutorial](https://www.youtube.com/watch?v=xWirJwKyFx0).

    I'm using Audacity to record and it does so correctly. I also can hear audio correctly, but I cannot use both at once. If I do record while, for example, playing a youtube video, I get the error:
    ```

    Error opening recording device - Error code -9999 Unanticipated host error.

    ```

    I also tried for example Discord, and the recording does not work there.

    I'm not sure what information should I give you. Some ASIO configuration? Properties of the recording and output drivers?

    I can hear on my computer speakers or headphones I connect to it  directly (not through the UM2) but I would rather use the U-Phoria headphones. It seems logical to me that both should work at the same time.

    Help!

    read more...
    0 46
    • NEGU93
      NEGU93

      Solved it. I uninstalled both drivers and reinstall only ASIO.


      Guess you should never go to unofficial sources... I did it because I found 2 videos that did the same and comments on people that solved their issue with it.

      • June 7, 2020
    • NEGU93
      RexBeckett

      @NEGU93 


      Hello Jose, welcome to the community.


       


      You did the right thing. That old driver was intended for Windows 7. Several people have run into trouble using it on Windows 10. As you have found, the built-in drivers should handle the UM2 and many other stereo interfaces. If you run into any more issues, see if these notes help.

      • June 7, 2020
  • Hazerbeam
    Contributor - Level 1
    2020-06-06

    Hello,

    I apologize if this issue has already been dealt with, and if so I would appreciate if someone were to point me in the direction of a relaxant thread. Anyway, I am having pervasive audio crackling and cut outs when I play any audio from my MacBook Air through my UMC404HD audio interface. I am especially concerned with how this relates to recording in Logic Pro X.

    The crackling is not a very big issue because it doesn't actually affect how the audio is recorded into the DAW (I have tested this by listening to the recordings directly from computer to headphones: no crackles); on the other hand, the cut outs during recording render long takesnear impossible to capture, because the recording will cut out and what I'm left with afterward is a jump in the audio recorded.

    Should I return my interface and replace it with another brand? Any advice would be appreciated.

    read more...
    0 47
    • Hazerbeam
      RexBeckett

      @Hazerbeam 


      Hello Aidan, welcome to the community.


       


      Are you using the UMC404HD's external power supply? Without it, cut-outs can happen if the PC USB port cannot supply sufficient current.

      • June 6, 2020
  • tecchild
    Contributor - Level 1
    2020-06-04

    I need to know if there is any power compatability issues between the US and EU/UK. I have distributers in the EU telling me the units they distrubute in the EU are not power compatible in the US because the units require 240V. Can you please confirm or deny that all behringer qx2222usb mixers are 100-240v compatible or if there are indeed units made that require only 240V? Regards and Thanks.

     
    read more...
    0 46
    • tecchild
      RexBeckett

      @tecchild 


      Hello Maxis, welcome to the community.


       


      I am not in a position to confirm or deny anything but the Quck Start Guide for the QX2222USB shows the power requirements:


      QX2222USB QSGQX2222USB QSG


      You might have an issue with warranty if you personally import units from Europe to the US...

      • June 4, 2020
  • ploggy
    Newcomer - Level 2
    2020-06-04

    I've just bought a UMC22 and tried to use it with Audacity. I plug my guitar directly into channel 2 with the Direct Monitor button deployed. I can hear the guitar perfectly until I hit the red Record button then I hear a strong echo sound behind my guitar. As far as I know I haven't set any effects in Audacity. In fact I only hear this sound during record mode; when I play it back there is no echo - the sound is fine. I have the same situation with Bandlab and Amplitube. I also have an iRig HD2 but that doesn't have this problem. I'm using a Dell Inspiron running W10.Any thoughts please? Many thanks. Chris

    read more...
    0 53
    • ploggy
      RexBeckett

      @ploggy 


      Hello Chris, welcome to the community.


       


      You appear to be hearing record monitoring from Audacity along with the input. That should not be possible with the Direct Monitor button pressed in. I suggest that you contact your supplier for a replacement.


       


      There are some notes about using stereo USB interfaces with Windows 10 but I don't think any of the settings could cause your issue.

      • June 4, 2020
  • daniel_b0
    Contributor - Level 1
    2020-06-03

    Hello, I am not very knowledgeable about audio interfaces and I have been having some issues I don’t know how to fix. I wonder if anyone could share some wisdom, I’d be very grateful.

    I have a Behringer UMC404HD, which has served me well for a couple of years.

    I use channels 2, 3 and 4 for synths and samplers. I use channel 1 for vocals, which are recorded via a condenser mic going through an FX processor (which also provides phantom power); I often record the vocals clean and then use one of the outputs of the interface to send back to the FX unit. This can result in channel 1 going through quite a bit of plugging in-and-out of cables and occasionally having a loud signal/feedback going in. I try to be careful but I might have made mistakes (e.g., not switching off phantom before plugging, feedback, etc.).

    A couple of weeks ago, channels 1 and 2 became awfully quiet, anything going through them becomes barely audible. Channels 3 and 4 operate as usual... Is it possible that I have inadvertently damaged the first two channels? Could this be easy to fix or should I resign myself to buying a new interface? Any thoughts welcome!

    read more...
    0 58
    • daniel_b0
      RexBeckett

      @daniel_b0 


      Hello Daniel, welcome to the community.


       


      Are channels 1/2 very low even when listening through the UMC404HD Phones output with the Mix control turned fully to the left? If so, it does sound as though there may be a hardware fault.


       


      I suggest that you raise a Care ticket for Service Repair explaining your problem. This is done by clicking on Support at the top of the page and then clicking the Create a Care Ticket button. This is only possible if you have completed all the required fields in your profile. Make sure that you fill-in every required field on the Care form.

      • June 2, 2020
  • MichaelShirley
    Contributor - Level 1
    2020-06-01

    I registered my new UMC404HD over a month ago and received an email confirmation that the product was registered. However, I still have not received a code to use waveform. I tried to do another ticket about the issue, but it just shows as another product registration. I may have done something wrong but this is where I am currently. Any help would be appreciated. 

    read more...
    0 34
  • PW
    Newcomer - Level 2
    2020-05-29

    Hi,

    I have recently bought the UMC22 and I'm concerned about the noise I get, even when there's nothing connected at the input. Please, have a look at the spectrum I got at 100% gain. I guess, that the peak at 50Hz is from my power source (I'm from Europe).

    Is there a way to reduce the noise or is it normal for this low-end products?

    Thanks in advance for your comments.  

    Adnotacja 2020-05-29 154041.png
    read more...
    0 45
    • PW
      RexBeckett

      @PW 


      At full gain and with no input connected, hum at -75dB is not unusual. If the hum is at a similar level when the input is terminated or shorted it might suggest that there is a grounding issue with your configuration.

      • May 29, 2020
  • UrbanNinja
    Contributor - Level 1
    2020-05-28

    I had read online and verified with Sweetwater/Behringer this would work with an ipad and with AUM before buying.

    However I can't get it to work worth a crap...

    AUM does "show" Behringer's inputs and outputs, but with AUM's output choice set to Behringer's USB 1&2 the actual output never really get's to Behringer's headphones. (the option to use the ipad's headphones, which is present with other interfaces like the Apogee, disappears and is unavailable in AUM when I plug the Behringer in.

    If I use AUM file player to play a wave file, or a synth, a drum machine etc. with the AUM output "showing" it is going to Behringer USB 1&2, I can't hear that wave file playing on the Behringer from it's phone jack at all.

    I have a guitar into instrument input in Behringer's channel 1 and can hear the dry guitar in the Behringer headphones. BUT if I set Behringer's channel 1 as an input in AUM, and route it through an effect like a delay etcl, and with AUM's output set to Behringer's USB 1&2, you can never hear the effect being applied, just the dry signal.

    The weird thing is, just looking at AUM it "looks like" it is working -when playing the guitar the input signal shows up in the level meter in AUM. The problem seems to be with the output from AUM not "actually" returning to the Behringer for listening even though AUM says it is outputing to Behringer's USB 1&2.

    I can't see anything else to set either on the Behringer unit or in AUM to get this to work right. Anyone have an idea?

    Unlike all my other interfaces, like Apogee and others which work fine in the ipad and AUM I cannot get the Behringer to do anything useful in the ipad at all. I did check with Behringer and Sweetwater and forums online to make sure the unit was class compliant (therefore works with ipads) before obtaining one, but no luck so far.

    Any ideas of how to get this working as advertised would be GREATLY APPRECIATED.

     

     

    read more...
    0 33
Go to page