Statistics

165,420 members
161 posts
  • motdue
    Contributor - Level 1
    2020-05-21

    Put a ticket into the Behringer care portal a week ago and have not even received a response that they have received it, so thought I would post the question here. Using several different keyboard controllers (Akai MPK249, Akai MAX 25 and the Crave synthesizer) I can only get the unit to play only one pitch no matter what key is pressed. I tried this using both USB and 5 pin midi connections (disconnecting the respective others when testing). Still only one pitch no matter what note was pressed on the keyboard. Then tried connection of Crave to the Model D using CV connections only and was able to get corresponding pitch to match what was being played on the Crave keyboard. All other functions of the synth are working including filters, envelopes, etc. Pitch can also be modulated using the LFO. To sum up, using CV inputs from the Crave I can control the pitch of the Model D from the Crave keyboard but using USB and Midi 5 pin connections from Crave and 2 other midi controllers I only get 1 pitch no matter what note on keyboard is pressed. I always got a sound just only one pitch. I have attached a graphic of the SynthTool connected to the Model D. Thought maybe reloading the firmware might help (even though I am running the latest version) but SynthTool gives no option to reload. Thanks in advance for any help.

    SynthTool info.jpg
    read more...
    0 55
  • danbot3
    Contributor - Level 1
    2020-05-21
    The new SynthTool 2.3.8 is not updating my MS-1. It reports that my firmware 1.1.6 (which has been around for a while now) is up to date. Users on other websites are reporting that even older firmwares are showing as "up to date" on the SynthTool. How can we actually update?
     

     

    read more...
    0 39
  • andremichelle
    Contributor - Level 1
    2020-05-20

    I am able to select MIDI USB, but it obviously does not update Crave. The Midi Start Clock event will start the internal sequencer, but the tempo remains out of sync. If I go to another tab and back to General or restart the Synth Tool, it defaults back to Internal. I have no issues with the RD-8 or TD-3. They work as expected.

    image.png

    read more...
    0 46
  • JEWhite
    Contributor - Level 1
    2020-05-19

    Hey all!

    The "Glide" switch and knob do absolutely nothing on my new MS-1. I've seen demos of Roland's MS 101 where the glide or portamento switch and knob are demonstrated. But again, mine does nothing, I have no portamento or glide.

    It's surely an easy fix, some setting or switch I've overlooked. I've contacted Behringer and the seller a few days back, but haven't heard from either.

    Any ideas ...?

     

    read more...
    0 37
  • cuzzinlester
    Contributor - Level 1
    2020-05-19

    My kdx12 keyboard amp has no power. We switched power cords and still nothing. Is there a fuse

    0 20
  • erock123
    Contributor - Level 1
    2020-05-19
     

    I am able to successfully back up and restore banks individually via SysEx Librarian. I'm finding a problem with doing a "All" backup. Those files are not being recognized by the dm12 and my my "All" backups do not restore properly.

    I lost a lot of sounds and work this way, does anyone know if there is a different way to import a backup created with the "All" setting? 

    I've experimented with editing the SysEx files individually with no luck.

    Any insight is appreciated...

    read more...
    0 14
  • AndrewMoffitt
    Contributor - Level 2
    2020-05-17

    Hello friends;

    I set my two Neutrons up in a Polychain. With both switched to paraphonic, I can play 4 pitches simultaneously just fine. With both synths' Paraphonic switched off, I only get one pitch sounding while playing 2 keys on my keyboard. Both synths are at 2.02 with last note priority. 2nd synth has Poly-Chain off.  I presume it should be possible to get a duophonic output with this setup?

    read more...
    0 21
  • Gh88
    Contributor - Level 1
    2020-05-12

    Hey- Does anyone know if the sequencer in the latest SynthTool works with the CRAVE?

    THX ))_

    0 53
    • Gh88
      hogon

      Yes. Just make sure the firmware is up to date.
      Behringer SynthTool V2.3.6 CRAVE

      • May 12, 2020
  • Bibeaux
    Contributor - Level 1
    2020-05-11

    Hi,

     

    I have a new MS-1 BK with older firmware version (1.1.3, outdated), but my Synth tool does no go any gurther than 'loading'...

    I let it run for over an hour, but no signs of anything. Does any body know how I can updte my synth?

    read more...
    0 39
  • matthewling
    Contributor - Level 1
    2020-05-10

    Hi everyone, has anyone been able to raise a support ticket on the Behringer care portal? I keep getting mandatory fields that are not available for entry which means I cannot submit a ticket.

    Thanks, M

    0 172
    • matthewling
      RexBeckett

      @matthewling 


      Hello Matthew, welcome to the community.


       


      There have been other reports of recent problems with the Care ticket system. I shall ask @AlexLane if he can investigate.

      • May 10, 2020
    • matthewling
      AlexLane

      Thanks, @RexBeckett 

      Hi @matthewling ,


       


      I have reported the issues to the dev team, hopefully this will be solved today. They are looking into it now.


      I did some testing and some forms are coming back with errors, I noticed one thing on the drop down menu issue. Once I choose brand, it sometimes takes a little time before the drop down menu loads. Might be worth trying again and giving it a little time for the menu to load.

      I will report this problem too, hopefully it can be made faster.

      • May 10, 2020
Go to page